Pouring σε μπουκάλι από αναψυκτικό

Τρίτη αποστολή για τον καλοκαιρινό μαραθώνιο 2019 #craftmarathon από το in my closet και αυτή την εβδομάδα το Alleycraft!!!! Η αποστολή να φτιάξουμε κάτι από συσκευασία αναψυκτικού, διπλή χαρά δηλαδή και δροσιστήκαμε και δημιουργήσαμε!!!! Εγώ όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, χρόνο έχω μόνο την Κυριακή οπότε σήμερα το έφτιαξα και σήμερα σας το δείχνω. Ελπίζω η φίλη μου η Λίτσα να μην με μαλώσει για τις φωτογραφίες – γιατί ξέρει ότι μπορώ και καλύτερα- αλλά έχουμε και διορία να προλάβουμε!!!!!

Πάμε όμως με την ιδέα και την διαδικασία! Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές διαλέγω να πιω το αναψυκτικό μου σε μπουκάλι, για να μου μείνει το μπουκάλι. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που έχω πάρει κάτι να πιω, γιατί μου αρέσει το μπουκάλι για κατασκευή, αλλά νομίζω όλες οι crafter έτσι σκεφτόμαστε!!! Οπότε απλά διάλεξα μπουκάλι και μετά σκέφτηκα ότι εδώ και καιρό θέλω να κάνω pouring, ας το δοκιμάσω λοιπόν!!!

Πήραμε λοιπόν ένα κλαμπ με πίτα από το σουβλατζίδικο, ωραίο ήταν, – όχι δεν ξέχασα τι γράφω- αλλά κάπου έπρεπε να βάλω τα μπουκάλια για να τα στηρίξω! Θυσίες που κάνουν οι crafters!!!!

Κάναμε τρυπούλες αφού σημειώσαμε με μολύβι το μέγεθος από το στόμιο – προσοχή μην κάνετε μεγάλη τρύπα, θα φεύγει το χρώμα μέσα στο κουτί- και ντύσαμε το καπάκι με αλουμινόχαρτό. Μπορείτε να βάλετε και εφημερίδες – όπως καλό είναι να βάλετε και στον πάγκο σας, λερώνει- αλλά από το αλουμινόχαρτό μπορώ να μαζέψω το χρώμα που έχει τρέξει και να το χρησιμοποιήσω.

Τώρα χρώματα, ανάλογα με την επιφάνεια που θέλετε να κάνετε pouring, πρέπει να διαλέξετε ανάλογα. Αν πρόκειται για καμβά μπορείτε να βάλετε ότι ακρυλικό και αν έχετε, απλά ανάλογα με την ρευστότητα του αλλάζει η αναλογία pouring medium – ακρυλικού. Εδώ είχα γυαλί, οπότε διάλεξα ακρυλικά για όλες τις επιφάνειες και για την ακρίβεια επειδή δεν είχα χρόνο, τα συγκεκριμένα είναι σετ συνδυασμένα χρώματα για pouring από την DecoArt.

Η αναλογία για τα συγκεκριμένα χρώματα – που έχουν την συνηθισμένη ρευστότητα ακρυλικού που βρίσκουμε στην αγορά, αλλά σε πολύ καλή ποιότητα- είναι 1:1. Για να είμαι σίγουρη λοιπόν ότι θα έχω ίσα μέρη, απλά πήρα την ζυγαριά της κουζίνας.

Ένα ποτηράκι μια χρήσης για κάθε χρώμα, καλό ανακάτεμα με ένα καλαμάκι και έτοιμα τα χρώματα. Καλό θα είναι να έχετε ένα εξτρά ποτηράκι άδειο -για μια από τις τεχνικές- όπως και καλαμάκια!!!

Όπως υποθέτω μπορείτε να φανταστείτε, δεν γινόταν να ρίχνω χρώματα και βγάζω φωτογραφίες- τα χέρια μου δεν ήταν ακριβώς καθαρά! Αλλά θα σας το περιγράψω. Στο πρώτο μπουκάλι ξεκινήσαμε ρίχνοντας χωριστά τα χρώματα ένα ένα στο κέντρο του πάτου, όλα τέλεια, το προτείνω. Στο δεύτερο τα έριξα εναλλάξ στην άκρη του πάτου – το πιο μπλε που βλέπετε-και μετά γέμιζα με τα αλλά χρώματα τα κενά, όλα τέλεια. Στο τρίτο έβαλα τα χρώματα που περίσσεψαν σε ένα ποτηράκι και ξεκίνησα, μην το κάνετε κατά την γνώμη μου, δε προλάβαιναν να πέσουν όλα τα χρώματα.

Αν και δεν δούλεψε στο μπουκάλι- γιατί μάλλον είχε μείνει και αρκετό χρώμα- το γύρισα σε ένα καμβαδάκι.

Περιττό να σας πω για τον χαμό που κάναμε – εγώ λίγο αγχώθηκα, ο Σπύρος το ευχαριστήθηκε!!! Πάμε όμως στα tips για να αποφύγετε τα χειρότερα και να έχετε λύσεις!!!! Τα καλαμάκια θα σας βοηθήσουν να παίρνετε χρώμα για να γεμίζετε τα κενά, αλλά και για να απλώσετε το χρώμα για σχέδια, απλά φυσώντας με αυτά. Το χρώμα που περισσεύει βάλτε το σε ένα άλλο καμβαδάκι, αλλά έχετε υπόψιν ότι στεγνώνει σχετικά γρήγορα – εντάξει έχει και 40 βαθμούς κελσίου σήμερα- και το αποτέλεσμα δεν θα είναι λείο. Έχετε έτοιμα κομμάτια αλουμινόχαρτο ή εφημερίδα – αν και κολλάει λίγο- να ακουμπήσετε τα έργα σας, θέλουν ώρα να στεγνώσουν. Μην ανακατεύεται πολύ τα χρώματα μεταξύ τους, είπαμε δεν ενώνονται εύκολα, αλλά όχι και καθόλου. Τέλος αν θέλετε κυψέλες βάλτε σιλικόνη για pouring, εγώ δεν είχα – δεν με ένοιαζε κιόλας- και ίσως να έκανε αν είχα βάλει το medium της DecoArt, αλλά είχα ήδη από άλλη εταιρεία και πρόσφατα πήρα πολλά άλλα υλικά λόγο εκπτώσεων!!!!

Για πρώτη φορά είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένη και χαρούμενη με το αποτέλεσμα και για τα βαζάκια μου ….

… αλλά και για τα καμβαδάκια μου. Το ένα με ότι περίσσεψε από τα χρώματα που έτρεχαν – έχω βάλει και λίγο χρυσή χρωστική-δεν είναι pouring αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα βάση …

… και με ότι είχε μείνει στο ποτηράκι που γύρισα ανάποδα.

Αυτά για σήμερα και αν όλα πάνε καλά, μπορεί αύριο να αντέξω να κάνω τα βότσαλα που χρωστάω ανάρτηση από την δεύτερη αποστολή!!!! Καλές δημιουργίες !!!!

3 Σχόλια

  1. Μόνο μία crafter μετά από σουβλάκια και αναψυκτικό θα μπορούσε να οραματιστεί κάτι τέτοιο! Υπέροχα έγιναν και μπράβο σου ❤️

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading