Μακραμέ βραχιόλι με τριπλό κυματισμό

Μακραμέ βραχιόλι με τριπλό κυματισμό… μάλλον θέλω να πάω στη θάλασσα!!! Όπως έχω ξαναπεί δεν ονομάζω εγώ τα σχέδια – εφόσον δεν είναι δικά μου- απλά μεταφράζω τον τίτλο του βίντεο. Βέβαια εδώ θα δείτε ότι έχω βάλει δύο βίντεο – θα εξηγήσω παρακάτω- ιταλικά δεν ξέρω, οπότε μετέφρασα τον αγγλικό τίτλο.

Γενικά στους γνωστούς μου μάλλον φημίζομαι για την εμμονή μου στην ακρίβεια και στην λεπτομέρεια. Τις περισσότερες φορές μάλιστα με οδηγεί στο να κάνω την ζωή μου δύσκολη χωρίς λόγο. Έτσι και με αυτά τα βραχιόλια ενώ ήξερα ότι ο δεύτερος τρόπος θα με δυσκολέψει,΄ήθελα να είμαι δίκαιη! Δίκαιη με ποιόν μην με ρωτήσετε απλά θεώρησα ότι αφού δείχνουν το ίδιο βραχιόλι, με διαφορές στην πλέξη, έπρεπε να φτιάξω και τα δύο.

Το πρώτο λοιπόν το έφτιαξα ακολουθώντας το βίντεο από το macrame schoool. Ας ξεκινήσουμε από το ότι όπως σας έχω ξαναπεί -για αυτούς που δεν με διαβάζουν!!!- πάντα βάζω πιο πολύ κλωστή από ότι λένε οι οδηγίες. Η πιο βασική διαφορά όμως ανάμεσα στα δύο βίντεο είναι στο πως περνάμε την χάντρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο σπαστικό κομμάτι στο μακραμέ, από το να προσπαθείς να περάσεις μια χάντρα με μικρό άνοιγμα σε δύο κλωστές. Στο πρώτο βίντεο λοιπόν το αποφεύγεται αυτό με τρόπο που γενικά συνηθίζουμε – να “κρύβουμε” την απέραστη κλωστή κάτω από την χάντρα.

Στο δεύτερο βραχιόλι λοιπόν άρχισε ένα μικρό βασανιστήριο! Όταν ξεκίνησα το μακραμέ, το πιο δύσκολο κομμάτι δεν ήταν το πλέξιμο, αλλά τα υλικά. Ειδικά το να διαλέξω χάντρες που να έχουν αρκετά μεγάλο άνοιγμά, για να περνάνε οι κλωστές. Υποθέτω ότι η λογική θα έλεγε όσο πιο μεγάλη η χάντρα, τόσο πιο μεγάλο το άνοιγμα…Όχι!!!! Στην πραγματικότητα έχω δει ψείρες χάντρες με πιο μεγάλο άνοιγμα από 10mm χάντρα. Έτσι παρότι έπρεπε να περάσω δύο κλωστές, χρησιμοποίησα ψείρα. Όταν τέλειωσα το βραχιόλι επιτέλους, όλες οι χάντρες ήταν χωμένες στο βάθος της θηλιάς. Ο λόγος είναι απλά ότι όταν είναι τόσο σφιχτή η πλέξη, η χάντρα “κρύβεται” για να χωρέσει. Έτσι αναγκαστικά για να φαίνονται πίεσα χάντρα – χάντρα από κάτω για να βγουν στην επιφάνεια. Με λίγα λόγια αν και συμπαθώ πολύ το συγκεκριμένο Ιταλικό κανάλι κάντε του macrame school. Το Cif Creations να ξέρετε όμως έχει τα καλύτερα βίντεο με σκουλαρίκια!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading