Scrapbooking album “Forest”… … τα ζωάκια θα διακοσμήσουν το άλμπουμ αφού μπουν οι φωτογραφίες.
Scrapbooking album “Forest”, για ένα μικρό αγόρι, με μεγάλες φωτογραφίες. Τον τελευταίο καιρό οι μαθήτριες μου και όχι μόνο μου ζητούσαν ένα μεγάλο άλμπουμ. Για την ακρίβεια ένα άλμπουμ για μεγάλες φωτογραφίες. Η αλήθεια είναι ότι τώρα πια οι πιο πολλοί γονείς έχουν μεγάλες φωτογραφίες, είτε από το σχολείο, είτε από εκδηλώσεις. Ελάχιστοι τυπώνουμε πια φωτογραφίες, πόσο μάλλον 10 x 15 μέγεθος.
Το εξώφυλλο έχει τσέπη και καρτελάκια… για να μπουν μικρές φωτογραφίες του παιδιού …για να μπουν μικρές φωτογραφίες του παιδιού.
Το άλμπουμ αυτό λοιπόν είναι για φωτογραφίες 13×18 και 15×21. Σε όλα τα μαθήματα η απορία είναι σταθερή, και αν δεν θέλω να κρύψω τα όμορφα χαρτιά για να βάλω φωτογραφίες? Η απάντηση μου είναι βέβαια ότι οι φωτογραφίες των δικών μας είναι πιο όμορφες από οποιοδήποτε χαρτί. Η άλλη απάντηση που δίνω είναι ότι εμείς διακοσμούμε ένα άλμπουμ για όλους.
Το άλμπουμ έχει μαγνητικό κούμπωμα. Στο εσωτερικό χωρίζεται σε δύο μέρη.
Όταν όμως φτιάχνουμε ένα άλμπουμ έχοντας κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, η δουλειά μας είναι πιο οικονομική. Δεν θα πω πιο εύκολη γιατί και πάλι πρέπει να υπολογίσεις πάρα πολλά και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να κόψεις πιο πολλά χαρτιά από ότι θα έκοβες. Πιο οικονομική όμως γιατί φανταστείτε ότι για την συγκεκριμένη εκδοχή χρειάστηκα σχεδόν δύο συλλογές, ενώ έχει πολλά πράσινα χαρτιά.
Το πρώτο κομμάτι… …ανοίγει προς τα πάνω… … μετά κάτω… … και το κάτω … … ανοίγει αριστερά … … και μετά δεξιά. Στη μέση υπάρχει τσέπη … … με καρτούλες… … αλλά πίσω έχει θέση για φωτογραφία. Δίπλα υπάρχει ένα ακορντεόν… … που ανοίγει και αριστερά … … και δεξιά. Στο κέντρο η πλάτη είναι ανοιχτή ακόμα και για πολύ μεγάλη φωτογραφία.
Ακόμα πιο ιδανική λύση είναι να έχει κάποιος και τις φωτογραφίες που θα βάλει, για να ξέρει ακριβώς που να βάλει διακοσμητικό χαρτί. Τα album με χαρτιά scrapbooking είναι ιδανικά για να διηγηθείτε την ιστορία των φωτογραφιών σας, όπως εσείς επιθυμείτε!
Το δεύτερο κομμάτι … … ανοίγει αριστερά … … και μετά δεξιά. Στην αριστερή πλευρά … …υπάρχουν δύο ανοιγόμενα παράθυρα ένα προς τα επάνω … … και ένα προς τα κάτω. Στην μέση υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο folio … … που ανοίγει προς τα αριστερά … … και προς τα δεξιά. Στο δεξί κομμάτι … … υπάρχουν δύο άλμπουμ … …που κλείνουν εναλλάξ… .. για πιο μικρές φωτογραφίες … … και φυσικά όταν ανοίξουν όλα υπάρχει πάλι χώρος για μεγάλη φωτογραφία. Στο κάτω μέρος πίσω από την τσέπη… … υπάρχει πάλι ένα ακορντεόν … … αλλά οριζόντιο … … που ανοίγει πάνω … … και κάτω και το κρατάει μαγνήτης.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πόσο αγαπώ και το συγκεκριμένο άλμπουμ!!! Η διακόσμηση έγινε με μια πολύ αγαπημένη μου συλλογή, την “Forest” από την Stamperia, που πραγματικά θα ήθελα να την έχω δέκα φορές. Οι ώρες εργασίες ήταν πάρα μα πάρα πολλές, αλλά υπέροχες! Εντάξει πάντα υπάρχει δημιουργικό άγχος, γιατί το scrapbooking θέλει την αμέριστη προσοχή σου, αλλά το αξίζει με το παραπάνω!!!!
Το οπισθόφυλλο του άλμπουμ.
Μετά το slide show ακολουθεί και βίντεο με το άλμπουμ. Παρακαλώ μη είστε πολύ αυστηροί, ακόμα προσπαθώ να βρω λύσεις για εξοπλισμό!!!
[…] αυτό είναι trifold -όπως ουσιαστικά ήταν και το “Forest– άρα δεν έχει την κλασσική ράχη των άλμπουμ και […]
Όλες οι δημιουργίες σου είναι αγαπημένες.μία απ αυτές είναι κ αυτό το άλμπουμ!!!
Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου❤️Τα καλά σας λόγια και η αγάπη σας με κάνει να θέλω να δημιουργώ περισσότερο 😘😘😘
[…] Christmas scrapbooking album “Let it snow” is quite large but not as difficult as the Forest trifold from a preview post. I have only used one paper collection to decorate the album. The scrapbooking […]