Σκουλαρίκια μακραμέ σε σχήμα διαμάντι

Σκουλαρίκια μακραμέ σε σχήμα διαμάντι! Ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξαναπιάσω το μακραμέ! Νιώθω ότι πρέπει να εξηγήσω κάτι. Μπορεί θεωρητικά να έχω άπλετο χρόνο, τώρα που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Πρώτον δεν είμαι μόνη μου, άρα δεν μπορώ να κλείνομαι με τις ώρες σε ένα χώρο και να δουλεύω. Δεν θα μου γκρινιάξει ο άντρας μου είναι άκρως υποστηρικτικός αλλά εγώ νιώθω περίεργα. Το μακραμέ όμως χρειάζεται μόνο ένα μαξιλάρι, κλωστές και χάντρες, οπότε το παίρνεις μαζί σου όπου και αν κάθεσαι.

Δεύτερος λόγος που δεν είμαι τόσο παραγωγική στην καραντίνα είναι γιατί θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση είναι αντιπαραγωγική, για εμένα. Ο δικός μου εγκέφαλος χρειάζεται αλλαγή εικόνων για να μένει ενεργός και επίσης κέφι. Κέφι δεν θα έλεγα ότι μου περισσεύει – αν και τις τελευταίες μέρες που ξεκινήσαμε να παίζουμε τάβλι βοήθησε πολύ!!! Το μακραμέ όμως και πάλι αφού ακολουθώ βιντεάκι το φτιάχνω χωρίς να σκέφτομαι. Τα χέρια μου μετά από τόσα κοσμήματα απλά πάνε μόνα τους και μάλιστα πολλές φορές διασκεδάζω και με την ταχύτητα που δουλεύω. Η καραντίνα φταίει το ξέρω!

Η αλήθεια είναι επίσης ότι μου είχε λείψει το μακραμέ πολύ και όλο έβλεπα σχέδια που λαχταρούσα να κάνω. Τα σκουλαρίκια είναι η αδυναμία μου και ας μην μπορώ να τα βάλω – έχω πρόβλημα με πειράζουν ότι μέταλλο και να είναι. Επίσης είναι σχετικά πιο γρήγορο το αποτέλεσμα, οπότε καλή επιλογή για επιστροφή. Το συγκεκριμένο σχέδιο θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο αρκεί να έχεις τις βασικές γνώσεις. Το μόνο θέμα είναι ότι αν χρησιμοποιείται κλωστή πάνω από 5mm- όπως εγώ- θα πρέπει να σας αρέσουν τα μεγάλα σκουλαρίκια.

Στο βίντεο χρησιμοποιεί 5mm, εγώ έφτιαξα με 7mm τα μπλε και 1mm τα μοβ. Θα δείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει μεγάλη διαφορά αν θέλετε όμως να γίνουν πιο μικρά μπορείτε να αφαιρέσετε σειρές . Μετά από την σειρά με τις 3 χάντρες μην προσθέσετε άλλες κλωστές και απλά στην από κάτω μειώστε σε 2 και ουτ ο καθεξής. Η επιλογή μεταξύ κηροκλωστής – μοβ- και μακραμέ κλωστής -μπλε- , δεν παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα, γίνεται το ίδιο όμορφο. Απλά παίξτε με τα χρώματα, εγώ έκανα ένα tone on tone – δηλαδή μοβ και χάντρα σε απόχρωση μοβ- και ένα με αντίθεση, με μπλε και κίτρινο που ταιριάζουν πολύ. Η επιλογή των χρωμάτων έχει να κάνει και με το που φαντάζεστε να φοριούνται, τα μπλε για παράδειγμα τα έφτιαξα για καλοκαίρι σε ελληνικό νησί!!!! Όνειρα!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d