Λαμπαδόκουτο και λαμπάδα- οδηγίες βήμα προς βήμα
Λαμπαδόκουτο και λαμπάδα– οδηγίες βήμα προς βήμα, για να γεμίσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας!!!! Το Πάσχα μπορεί να μας βρει στα σπίτια μας, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία όλων μας!!! Η ζεστασιά της Ανάστασης μπορεί να βρίσκετε στην φλόγα και ενός μόνο κεριού!
Τα υλικά που πήρα από τον Μπαρκά για να δημιουργήσω!!!!
Παρέα λοιπόν και βήμα – βήμα θα σας πω πως να φτιάξετε αυτό το σετ!!! Αν σας λείπουν υλικά απλά πατήστε στις λέξεις των προϊόντων στις φωτογραφίες και το λινκ θα σας οδηγήσει στο eshop του Μπαρκά!!!
Ξύλινο λαμπαδόκουτο Πασχαλινά διακοσμητικά κρεμαστά 10εκ. Λαμπάδα ρουστίκ τετράγωνη ξυστή εκρού και λαδί Σπόγγοι μαύροι 15εκ Ριζόχαρτο A4
Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία διακόσμησης καλό θα είναι να ξεβιδώσετε μεντεσέδες και κούμπωμα. Προσωπικά θεωρώ ότι κάνει την δουλειά μου πιο εύκολη, καθώς δεν φοβάμαι μην τα λερώσω αλλά και για να βάψω κάτω από αυτά.
Συγκεντρώστε τα εργαλεία και τα υλικά και ξεκινάμε!!!! Σε ένα σπιρτόκουτο βάζω τα μεντεσεδάκια το κούμπωμα και τις βίδες να μην τα χάσω.
Ξεκινάμε λοιπόν με αστάρι όπως σχεδόν πάντα, όταν κάνουμε decoupage. Στο decoupage είναι σημαντικό η επιφάνεια μας να είναι λευκή είτε με χρώμα είτε με αστάρι. Ο λόγος είναι ότι το χαρτί για decoupage είναι πολύ λεπτό για να μπορεί και να ενσωματωθεί όταν το κολλάμε. Ουσιαστικά λοιπόν το χαρτί -ή η χαρτοπετσέτα μας- με την κόλλα θα γίνει διάφανο και θα φανεί το χρώμα από κάτω. Αν έχουμε ένα λευκό χρώμα θα φωτίσει και θα αναδείξει τα χρώματα του χαρτιού μας.
Ασταρώνω το κουτί ακόμα και δύο χέρια αν χρειάζεται. Μαζί αστάρωσα και τα διακοσμητικά μου. Τα μαύρα αυτά σφουγγαράκια κάνουν το αστάρωμα παιχνίδι.
Λοιπόν έχουμε ένα ριζόχαρτο και ένα λαμπαδόκουτο σωστά? Τι γίνεται όμως όταν το ριζόχαρτο δεν μας καλύπτει το λαμπαδόκουτο ? Καλό είναι γενικά ακόμα και αν το κάλυπτε να προσπαθούμε να είμαστε πιο εφευρετικοί.
Ψαλιδάκι ανά χείρας… … και κόβε κόβε κόβε έκανα πάζλ!!!
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα παζλ – έχω όνειρο να σπάσω το ρεκόρ γκίνες!- επίσης μου αρέσουν πολύ τα πλακάκια! Το ριζοχαρτό αυτό λοιπόν το λάτρεψα έχει τέλεια χρώματα – άρα συνδυάζεται εύκολα- και κόβεται λόγω σχεδίου!!! Κόψτε τα ακριανά που είναι κομμένα και μετά αφαιρέστε ακόμα και μεγάλα κομμάτια από το σχέδιο. Το σημαντικό είναι να ξεκινήστε από την άκρη του κουτιού και όσο μπορείτε να μην είναι όλα συμμετρικά- αφήστε κενά.
Βάφω με πινέλο γωνιακό για να μπορώ να ελέγχω καλύτερα το χρώμα μου….. …και βάφω και εκεί που είναι να μπουν οι μεντεσέδες.
Εγώ κόλλαγα το ριζόχαρτο και συγχρόνως είχα ξεκινήσει να χρωματίζω για να βάλω τους μεντεσέδες και να δω πόσο θα γεμίσω το κουτί. Αφού έβαψα εκεί που μπαίνουν οι μεντεσέδες τους βίδωσα για να κάνω decoupage και σε σημεία που το κουτί ενώνει. Στα σημεία αυτά που ενώνει το κουτί και έχετε κάνει deoupage, θα περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα και με ένα κοπίδι θα κόψετε στην ένωση. Με προσοχή σας παρακαλώ – αλλιώς αποφύγετε τις ενώσεις- η καλύτερη λύση είναι να βάλετε την λεπίδα από το κοπίδι στην σχισμή του κουτιού, εκεί που δεν έχει χαρτί και μετά με προσοχή να κόψετε.
Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε … …το λαμπαδόκουτο… … από όλες τις πλευρές… … και πίσω … … και στα πλαϊνά!
Αφού τέλειωσα με το χρώμα ήρθε η ώρα για τις αγαπημένες μου πιτσίλες. Λευκές, κίτρινες αρκεί το χρώμα που θα διαλέξετε να υπάρχει και στο ριζόχαρτο. Οι πιτσίλες γεμίζουν τον χώρο ευχάριστα, σπάνε την μονοτονία και δίνουν βάθος στο έργο. Συγχρόνως την ίδια διαδικασία έκανα και στο λαγουδάκι που αργότερα έβαλα στην λαμπάδα.
Το κουτί χωράει τέλεια … … την λαμπάδα και … … το γλυκό λαγουδάκι!!!
Για να στερεώσω το λαγουδάκι στην λαμπάδα μου πέρασα σχοινάκι, έκανα ένα κόμπο πάνω από το κεφάλι και πέρασα μια χάντρα που είχα βάψει κίτρινη. Έκανα ένα ακόμα κομπάκι για να μείνει στην θέση που ήθελα η χάντρα και κόλλησα τις άκρες από το σχοινί στα πλαϊνά της λαμπάδας. Προσοχή προτιμήστε δυνατή κόλλα και βάλτε και ένα φιογκάκι από πάνω να το κρατήσει αλλά και για ομορφιά. Έτοιμα!!! Εύχομαι καλές δημιουργίες και μην ξεχνάτε μένουμε σπίτι!!!!