Καλυμματα βιβλιων και διακοσμηση

Υπάρχουν στιγμές που το σύμπαν μοιάζει να συνωμοτεί για το τι θα φτιάξω. Πριν μια εβδομάδα ξεκίνησα να βλέπω βίντεο από το Creativebug – είχαν βάλει μια εβδομάδα δωρεάν πρόσβαση- και μέσα στα δεκάδες που είδα, είχαν για βιβλιοδεσία και αυτό το βίντεο για το πως να προστατεύσουμε αλλά και να διακοσμήσουμε ένα βιβλίο. https://www.facebook.com/creative.bug/videos/1435251906527174/

Όταν λοιπόν το ντουλαπάκι – in my closet– μας ζήτησε να φτιάξουμε κάτι που να συμβολίζει το καλοκαίρι για εμάς, ήξερα αμέσως ότι έπρεπε να έχει να κάνει με βιβλίο. Το καλοκαίρι πάντα διαβάζω βιβλία και φυσικά τι πιο ιδανικό από το να διαβάζεις ένα δίπλα στο κύμα. Το πρόβλημα είναι ότι πάντα ανησυχώ να μην λερώσω το βιβλίο, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες για χαρτί. Το κάλυμμα λοιπόν είναι η ιδανική λύση για προστασία, αλλά και συγχρόνως για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα – ειδικά αν δεν θες να ξέρουν τι διαβάζεις. Βέβαια για εμένα έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, μια ακόμα δικαιολογία για δημιουργία, ειδικά όταν το βιβλίο έχει αδιάφορο εξώφυλλο ή είναι πολύ οικονομική έκδοση και είναι ένα απλό χαρτί. Την διαδικασία μπορείτε να την δείτε στο βίντεο τα κορίτσια είναι πολύ αναλυτικά στις οδηγίες, εγώ απλά διακόσμησα λίγο διαφορετικά. Στο πρώτο κάλυμμα που έκανα για ένα ημερολόγιο μου έβαλα απλά μια κάρτα με μια ατάκα για έμπνευση και διακόσμησα με washi tape. Στο δεύτερο η αλήθεια είναι ότι ήθελα κάτι πιο δημιουργικό – το βιβλίο είναι ο Φρανκενστάιν- οπότε χρησιμοποίησα σφραγίδες, μαρκαδοράκι και διάφορα κομμάτια από χαρτιά για να διακοσμήσω. Η βάση και στα δύο βιβλία είναι χαρτί περιτυλίγματος, αλλά ιδανικά θα πρότεινα χαρτί κραφτ για μεγαλύτερη αντοχή- επειδή με βλέπω να ντύνω ότι βιβλίο έχω μάλλον θα πάω να πάρω ρολά!!!

2 Σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: