Καρτες απο βιβλια για coloring

Από τη στιγμή που μπαίνεις στον κόσμο του χειροποίητου, το μυαλό σου μπαίνει σε μια διαδικασία να αναλύει ότι βλέπει και να σκέφτεται, πως μπορεί να το φτιάξει. Έτσι και με τις κάρτες, πάντα τις παρατηρούσα και ήθελα να τις δημιουργώ μόνη μου, ειδικά για τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους, όπως κάναμε άλλωστε και ως παιδάκια στο σχολείο. Βέβαια σε όλα τα χειροποίητα, η εμπειρία είναι αυτή που φέρνει την βελτίωση, πάντα όμως καλό είναι να συνδυάζεται με την γνώση. Έχω δει πάρα πολλά βίντεο για κάρτες και όπως έχω ξαναπεί, για μένα από τις κορυφαίες δημιουργούς είναι η Ελληνίδα- από την λατρεμένη Θεσσαλονίκη- Vicky Papaioannou με το πραγματικά πολύ επιτυχημένο blog Clips-n-Cuts. Βέβαια το να τα δεις, δες σημαίνει ότι μπορείς να φτάσεις στο επαγγελματικό επίπεδο που έχει η δουλειά της, όχι μόνο λόγω εμπειρίας, αλλά και κατάλληλου εξοπλισμού. Φέτος όμως στο ταξίδι μου στις USA, ξεκίνησα με μια μικρή επένδυση στο χώρο του scrapbooking, που κατ΄ επέκτασιν είναι και για τον χώρο του cardmaking. Για τον εξοπλισμό όμως θα κάνω μια ειδική ανάρτηση, γιατί εδώ διάλεξα να σας προτείνω μια κάρτα που δεν θέλει εξοπλισμό.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια βάση κάρτας και μια σελίδα από κάποιο βιβλίο, από αυτά που χρωματίζεις για να χαλαρώσεις. Προτείνω πρώτα να διαλέξετε ποίο σχέδιο χωράει σε κάρτα – χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν μπορεί να κόβεται- και αφού το χρωματίσετε χαλαρά, με ότι θέλετε – εγώ εδώ χρησιμοποίησα απλές ξυλομπογίες, αλλά θα σας δείξω και άλλες εκδοχές- να το κόψετε. Τώρα εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές, μια είναι απλά να κόψετε ένα κομμάτι ελάχιστα μικρότερο από την βάση σας- καλό είναι αν θέλετε να βάλετε λίγο χρώμα στις άκρες για να ξεχωρίζει από το φόντο- , μια άλλη είναι αυτό που έκανα στην πεταλούδα, δηλαδή να ακολουθήσετε το σχέδιο- την δαντέλα και την πεταλούδα- αφήνοντας λίγο λευκό γύρω γύρω. Άλλες επιλογές είναι να κόψετε το σχέδιο τελείως και να κάνετε μια σύνθεση – θα ταίριαζε πολύ σε λουλούδια- , να το κάνετε λίγο πιο τρισδιάστατο κτλ. Γενικά υπάρχουν αρκετές επιλογές και ως προς τη χρήση, αλλά και ως προς το πως θα τα χρωματίσουμε και θα τα διακοσμήσουμε. Εδώ διακόσμησα με χαρτί scrapbooking, λουλουδάκια, κουμπάκι, στρας και washi tape- είναι η ατάκα μου στην πεταλούδα- και φυσικά λίγο γκλίτερ. Αυτά για αρχή, καλή επιτυχία!!!

Ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading