Καταστηματα με ειδη κατασκευων στις Η.Π.Α. – Μερος Πρωτο, Michaels

landscape-1455042875-michaels-crafts-ghkΔεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτές τις αναρτήσεις για τα καταστήματα κατασκευών στην Αμερική, παρά μόνο με τα Michaels, καθώς ήταν το κατάστημα από το οποίο αγόρασα το πρώτο μου αντικείμενο για κατασκευές. Ήταν κάπου μεταξύ 1997 με 2001, όταν ζούσα εδώ και ήξερα ότι υπήρχε ένα κατάστημα που είχε ψεύτικα λουλούδια και κορνίζες και το περιφρονούσα, κάπως έντονα θα έλεγα. Μέχρι που μια μέρα η μητέρα μου μου πρότεινε να πάμε μόνο για μια γρήγορη βόλτα και κάπου στους διαδρόμους του κόλλησα το μικρόβιο των κατασκευών, που δεν έχει θεραπεία, αλλά έντονα συμπτώματα επιθυμίας αγορών και ανησυχίας, μέχρι την επόμενη δημιουργία – όποια και αν είναι αυτή. Η πρώτη μου αγορά λοιπόν ήταν μια σφραγίδα με το όνομα μου – ψώνιο- και ένα μπλε μελάνι, τα οποία φυσικά -όπως κάθε καλή crafter- δεν είχα ιδέα τι θα τα κάνω, αλλά έπρεπε να τα πάρω. Θυμάμαι ότι ήθελα να αγοράσω πράγματα, άλλα δεν ήξερα τι να τα κάνω, αγόρασα αργότερα λοιπόν κάποια χαρτιά scrapbooking και απλά έκανα κάποιες δειλές πειραματικές προσπάθειες. Όταν έφυγα το μικρόβιο κοιμήθηκε για κάποια χρόνια μέχρι που συνάντησε τα κορίτσια από το ftiaxto.gr και ξαναφούντωσε, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Πριν δυο χρόνια που επέστρεψα και πάλι στην Αμερική για επίσκεψη, είχα ήδη ξεψαχνίσει το site του καταστήματος από το internet -αφού πια ήξερα τι έψαχνα-, αλλά όταν μπήκα στο πραγματικό τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι τα περίμενα. Ας ξεκινήσουμε από τις δύο αγαπημένες μου λέξεις clearance και coupons, πάνω από 50 – 60 κωδικοί προϊόντων συνήθως έχουν έκπτωση 70%- 80% και κάθε εβδομάδα έχεις ένα κουπόνι τουλάχιστον 40% για ένα αντικείμενο σε κανονική τιμή. Συγχρόνως ομάδες προϊόντων μπαίνουν σε έκπτωση 40% και κάποια προϊόντα από 20$ δολάρια μπορεί απλά να έχουν 5$ ή 7$ πχ συλλογές με 48 χαρτιά scrapbooking. Αλλά και οι αρχικές τιμές, που όπως πιθανόν γνωρίζεται, απευθύνονται σε πολύ διαφορετικούς μισθούς, πλησιάζουν κάποιες φορές τις ελληνικές σε ακρίβεια αλλά σπάνια τις ξεπερνούν. Υπάρχουν βέβαια και προϊόντα που στην ελληνική αγορά μπορείς να βρεις πολύ καλύτερες τιμές – απλά είπαμε άλλοι μισθοί- όπως οτιδήποτε από τα βασικά  αστάρι, πάστες, κρακελέ και τα στένσιλ, που βέβαια και πάλι εξισορροπείται από τις προσφορές.

Τώρα θα μου πείτε και γιατί μας τα λες όλα αυτά ειδικά αφού το σ υγκεκριμένο κατάστημα δεν στέλνει προϊόντα στο εξωτερικό, αλλά εγώ έχω τρεις λόγους! Πρώτον ποτέ δεν ξέρετε που θα σας φέρει η τύχη να ταξιδέψετε, να μην ξέρετε που να ψωνίσετε. Δεύτερον γιατί πάντα σκέφτομαι και πως να φτιάξω κάτι ανάλογο με τα έργα που βλέπω στο εξωτερικό, τα υλικά είναι μια περιουσία, – για εμάς μπορεί, όχι για εδώ. Τρίτον και τελευταίο για να δικαιολογήσω λίγο και του Έλληνες εμπόρους του χώρου, όχι δεν μπορούν να μας προσφέρουν τέτοιες τιμές, εδώ ο κόσμος αγοράζει για πλάκα, η αγορά κινείται σε τρελούς ρυθμούς και τα προϊόντα είναι σε τόσο μεγάλες ποσότητες παραγωγής που εκμηδενίζει το κόστος. Τέλος απλά να πω ότι θέλει προσοχή, γιατί καλές οι προσφορές όταν ο μισθός σου είναι Αμερικής, αλλά αν απλά πληρώνεις με ευρώ ελληνικού μισθού πάλι λίγα είναι, αρά πάντα να σκέφτεστε τι πραγματικά χρειάζεστε, για να πάρετε μόνο μισή βαλίτσα πράγματα που θα μείνουν στο ράφι-χαχα.

Στο επόμενο σας έχω ηλεκτρονικό κατάστημα που όχι μόνο στέλνει στην Ελλάδα, αλλά και με δωρεάν μεταφορικά από ένα συγκεκριμένο πόσο και πάνω.

Ένα σχόλιο

  1. εντάξει ξεσήκωσε μας κ αλλο!!!!δε μας φτάνει που ζηλεύουμε που είσαι ταξιδάκι…χαχαχα!
    καλά να περνάς και καλά ψώνια!!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d