Μακραμε βραχιολι με κυματα

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη!!! Πριν ένα χρόνο περίπου ξεκίνησα μαθήματα μακραμέ σε ένα κατάστημα στο κέντρο και όπως είχα γράψει και πέρσι, αν και γινόταν πανικός στο μαγαζί από τα πολλά άτομα, το μάθημα άξιζε χάρη στην υπομονετική και μεταδοτική δασκάλα, την Δήμητρα. Για να αγαπήσετε το μακραμέ θέλετε καλή δασκάλα και αυτό το κατάλαβα όταν ξαναπήγα μετά από καιρό στο μαγαζί  και η Δήμητρα είχε φύγει, πέρα από ότι γινόταν χαμός, η δασκάλα δεν ήξερε, απλά είχε μάθει το συγκεκριμένο σχέδιο. Για να διδάξει κάποιος μακραμέ- και οτιδήποτε άλλο βέβαια- πρέπει να έχει ασχοληθεί ατελείωτες ώρες και να έχει μελετήσει το αντικείμενό από το μηδέν. Έτσι είναι η Δήμητρα και όταν την βρήκα κατά δική μου τύχη και πάλι, άνοιξαν οι δρόμοι για να εξελιχθώ στο μακραμέ. Καλά τα βίντεο , αλλά κάποιες φορές θες έναν καλό δάσκαλο να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Έτσι και με αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ ήθελα να το κάνω το ανέβαλα συνέχεια. Η CSLdesigns είναι μια πραγματικά ταλαντούχα δημιουργός, αλλά για κάποιο λόγο τα βίντεο της δεν με βολεύουν, έτσι όταν είδα ότι η Δήμητρα είχε το σχέδιο το διάλεξα κατευθείαν. Τώρα που το έχω κάνει, το βίντεο φαίνεται κατανοητό, το ξέρω είναι περίεργο αλλά αυτό ισχύει για εμένα. Στο μάθημα το έφτιαξα με κηροκλωστή 0,8mm και αν και δεν τις συμπαθώ καθόλου, η ποιότητα των συγκεκριμένων ήταν υπέροχη, δεν κόλλαγε, δεν ξέφτιζε εύκολα και τα χρώματά τους ήταν υπέροχα. Γιατί η Δήμητρα δεν μας έδειχνε μόνο είχε φέρει και υλικά για να διαλέξουμε. Αν λοιπόν θέλετε να αγαπήσετε το μακραμέ θα είναι χαρά μου να σας φέρω σε επικοινωνία και βιαστείτε γιατί σύντομα θα μας δείξει τσάντες μακραμέ και διακοσμητικά τοίχου. Το δεύτερο βραχιόλι το έκανα με 1,00mm μακραμέ κλωστή και όπως μπορείτε να φανταστείτε και από τις σειρές που έχει το καθένα μου πήρε τον μισό χρόνο. Σίγουρα είναι ένα σχέδιο που θα ξαναφτιάξω!!!!

2 Σχόλια

  1. Πραγματικά πολύ ωραίο σχέδιο και το αποτέλεσμά σου αξιέπαινο.. συγχαρητήρια.. επειδή κι εγώ δυσκολεύομαι με τα βίντεο που ανέφερες, με βολεύουν καλύτερα αυτά που βρίσκω στο macrame school.. πως θα μπορούσα να έρθω σε επαφή με την δασκάλα που αναφέρεις?? Ίσως κάποιο mail η μέσω facebook?? Συνέχισε την καλή δουλειά, μας βάζεις ιδέες και μας εμπνέεις…

    • Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Αναστασία μου!!! Αν δεις και εγώ τα περισσότερα που έχω κάνει είναι από το μακραμέ school – θα πρέπει να μην το έχει εκεί το σχέδιο για να πάω αλλού – γιατί τα βίντεο τους είναι απολύτως κατατοπιστικά. Αλλά θέλω να υποστηρίζω και άλλους δημιουργούς, ειδικά όταν έχουν τόσο ωραία σχέδια. Θες να σου στείλω στο e-mail που μου βγάζει τις πληροφορίες ή να μου στείλεις ένα μήνυμα στο facebooκ (https://www.facebook.com/nicoleta.papasaranti) αν δεν σε ταλαιπωρώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading