Φωτιστικο με εφε οξειδωσις και “μουσικα” κλειδια

Τρίτη αποστολή για το in my closet (http://inmyc.gr/) να φτιάξουμε κάτι με το οποίο μπορεί να παίζει μουσική ο αέρας. Πανικός με χαρά- περίεργος συνδυασμός το ξέρω-  η πρώτη μου αντίδραση, γιατί αγαπώ τα μόμπιλο, αλλά όλες μου οι ιδέες φαινόντουσαν να έχουν εμπόδια. Τελικά ψάχνοντας να βρω ιδέες από το αγαπημένο pintrest, είδα κάποια μόμπιλο με κλειδιά και αμέσως θυμήθηκα την χαλασμένη μας φόρμα από κέικ, που με περίμενε στωικά εδώ και κάνα τρίμηνο να την μετατρέψω σε κάτι χρήσιμο και πάλι. Ο μόνος μου ενδοιασμός πριν ξεκινήσω ήταν πως θα συνδυαστεί μια φόρμα με τα κλειδιά και η λύση ήταν η σκουριά και το decoupage. Ευτυχώς ο θείος του αγαπημένου μου συζύγου ήταν κλειδαράς και στην αποθήκη υπάρχουν αρκετά κλειδιά, κάποια από αυτά ευτυχώς λίγο σκουριασμένα, το δύσκολο κομμάτι λοιπόν ήταν η φόρμα. Στα καταστήματα με είδη decoupage μπορείτε να βρείτε πολλά υλικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε εφέ οξείδωσης και είναι σίγουρα πιο γρήγορα και πιο εύκολα από τον τρόπο που διάλεξα εγώ. Ξεκίνησα ασταρώνοντας πολύ καλά την επιφάνεια μέσα και έξω και αφού στέγνωσε καλά ξεκίνησα να κάνω decoupage, με ένα napkin ριζόχαρτο της Stamperia που απλά μου ταίριαζε χρωματικά στην σκουριά. Πριν ξεκινήσω να χρωματίζω με πάστα χιονιού -μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πάστα έχει κάπως αμμώδεις ύφη- προσπάθησα να ενισχύσω την εικόνα της διάβρωσης που προκαλεί η σκουριά απλώνοντας λίγη στο γείσο της φόρμας αλλά και σε σημεία όπως οι άκρες του ριζόχαρτου. Το επόμενο βήμα ήταν να μιμηθώ την σκουριά με χρώματα, με καφέ, μπλε ανοιχτό, πορτοκαλί και αρκετές στρώσεις χρώματός νομίζω τα κατάφερα. Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί εκτός του ότι είναι σεμινάριο πολλών εργαστηρίων (δεν θέλω να στερώ το μεροκάματό κανενός) είναι και από αυτές τις τεχνικές που πρέπει να τις δεις για να τις καταλάβεις. Τελειώνοντας με αυτό το κομμάτι πρόσθεσα και μερικές μπαλίτσες – από αυτές που χρησιμοποιούμε συνήθως σε έργα μικτών τεχνικών -που είχα πρώτα χρωματίσει με τα ίδια χρώματα. Το πιο αγχωτικό κομμάτι όμως για εμένα ήταν όταν ο καλός μου ανοίγοντας τις τρύπες τραυματίστηκε, ελαφριά ευτυχώς, για αυτό σας παρακαλώ αργά και προσεχτικά. Με συρματάκι κρεμάσαμε και τα 14 κλειδιά, δέκα εξωτερικά και τέσσερα μεγαλύτερα για το κέντρο. Η φόρμα μας έγινε ένα τέλειο φωτιστικό για την ταράτσα μας, ώστε να πίνουμε το καφεδάκι μας με την συνοδεία μουσικής.

Σημείωση: Οι περισσότερες φωτογραφίες όπως και το βίντεο τραβήχτηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και όχι στην ταράτσα λόγω καύσωνα!!!!Επειδή σε εμάς δεν φυσάει σήμερα ιδιαίτερα έκλεψα και το κούνησα μόνη μου, για να το ακούσετε κιόλας!!!

 

 

8 Σχόλια

  1. Ενταξει ομολογω οτι υποκλινομαι!!!οταν ακουσα οτι θα κανεις μομπιλε με κλειδια,ενθουσιαστηκα!οταν μου ειπες οτι θα κρεμονται απο φορμα κεικ…ανυπομονουσα ακομη περισσοτερο για αυτη την αναρτηση!!πώς θα καταψερνες να τα συνδιασεις αραγε;;;μπραβο σου!!!αψογος συνδιασμος κ πολυ πρωτοτυπος!!να ειστε καλα να χαρειτε το πιο πρωτοτυπο φωτιστικο σας!!

  2. Απίστευτο!
    Μου άρεσε πάρα πολύ και θα το φτιάξω γιατί ανακάλυψα μια τέτοια φόρμα εχθές καθώς τακτοποιούσα τα ντουλάπια.
    Την ηλεκτρική δουλειά την έκανες κι αυτή εσύ ή ηλεκτρολόγος ;
    Καλή συνέχεια.

    • Χαίρομαι που σας άρεσε!!! Δεν υπήρχε ανάγκη για ηλεκτρολόγο , αν και πάντα είναι αναγκαίοι – μπαμπά ηλεκτρολόγο, θα πέσει το σπίτι να μας πλακώσει- αν υπάρχει ήδη καλώδιο με ντουί για φωτιστικό. Αν δεν υπάρχει τότε θα χρειαστείτε ηλεκτρολόγο, να αλλάξει το φωτιστικό με ένα απλό καλώδιο με ντουί -το δικό μας είναι από το ΙΚΕΑ και ταίριαξε στην φόρμα σαν να το είχαμε κάνει παραγγελία. Μπορείτε μάλιστα να χρωματίσετε και το δαχτυλίδι από το ντουί που κρατάει το φωτιστικό στην θέση του για να φαίνεται πιο ολοκληρωμένο- εγώ το είδα όταν είχα πια τελειώσει, αλλά θα το φτιάξω. Αν έχετε απορίες όταν το ξεκινήσετε θα είναι χαρά μου να σας βοηθήσω. Καλή επιτυχία!!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading