Γραμματα με εφε τσιμεντου, decoupage και χρυσο

IMG_8883

Εντάξει ερωτεύτηκα! Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι από την στιγμή που το πήρα στα χέρια μου, σκέφτομαι συνέχεια τι να φτιάξω με αυτό? Όσο για ιδέες νομίζω θα “τσιμεντώσω” τα πάντα! Φυσικά αναφέρομαι στο εφέ τσιμέντου (http://www.craftsandpaper.gr/tsiment-pasta-250mlset-katask.html) που κέρδισα από τον διαγωνισμό του Crafts and Paper (http://www.craftsandpaper.gr/) και το οποίο πήγα για να παραλάβω από το κατάστημα και ξετρελάθηκα με την ποικιλία των υλικών που βρήκα. Πέρα από την πληθώρα σε υλικά για scrapbοoking και decoupage, ενθουσιάστηκα με τα υλικά από φελλό αλλά και την γκάμα επιφανειών για επεξεργασία. Γενικά η επίσκεψη στο κατάστημα ήταν σαν  σε παιχνιδάδικό για δημιουργούς και η εξυπηρέτηση σαν μικρό σεμινάριο γεμάτο έμπνευση. Το ευχαριστώ φυσικά για το δώρο μου είναι μάλλον λίγο, αλλά σίγουρα απαραίτητο, καθώς μαζί με το εφέ τσιμέντου μου έδωσαν δύο γράμματα papier mache και όλα μπήκαν  σε μια υπέροχη χάρτινη σακουλίτσα που σίγουρα θα διακοσμήσω.

Για να δοκιμάσω το προϊόν ξεκίνησα από τα γράμματα που κέρδισα, που φυσικά διάλεξα να είναι τα αρχικά των ονομάτων μας (Spiros + Nicoleta). Η επιφάνεια του papier mache ήταν λευκή και απλά ξεκίνησα κολλώντας μια χαρτοπετσέτα που τυχαία είχα διαλέξει σε απόχρωση του γκρι και με το αγαπημένο θέμα της οικογένειας μας θάλασσα- ταξίδια. Δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία, λόγω της καμπυλότητας των γραμμάτων και της πρόσβασης σε αυτά, αλλά όλα γίνονται με αγάπη και υπομονή. Το πιο εύκολο κομμάτι ήταν το εφέ τσιμέντου, στην συσκευασία περιλαμβάνεται ένα βάζο με πάστα, δύο σωληνάρια( μαύρη και λευκή lasur) και τέσσερα τέλεια σφουγγαράκια. Ξεκίνησα με την πάστα, την οποία άπλωσα πολύ εύκολα με το σφουγγαράκι, γιατί ήθελα ένα πιο λείο αποτέλεσμα από αυτό που μου έδινε η σπάτουλα. Με σχετικά μικρή ποσότητα κάλυψα και τις δύο πλευρές των γραμμάτων και ξεκίνησα με τα σωληνάρια – τα οποία πρώτα ανακίνησα καλά- να δίνω χρώμα στο τσιμέντο μου. Επέλεξα με το μαύρο χρώμα lasur να ταμπονάρω με το σφουγγαράκι κοντά στις άκρες των γραμμάτων και με το λευκό στο κέντρο αυτών για να δώσω βάθος. Όταν στέγνωσαν καλά τα γράμματα μου, με το stencil και ένα σταμπαδόρο μικρό έβαλα κόλλα για φύλλα χρυσού στα σημεία που ήθελα να διακοσμήσω και αφού της έδωσα των χρόνο που χρειάζεται πρόσθεσα τα φύλλα μου. Με χρυσό χρώμα, ελάχιστα πιο σκούρο από τα φύλλα μου, πέρασα με τα δάχτυλα μου τις άκρες των γραμμάτων και όπου χρειαζόταν για να ισορροπήσω το αποτέλεσμα. Πέρασα βερνίκι για φύλλα χρυσού στα σημεία που τα είχα κολλήσει και με βερνίκι σε σπρέι όλη την επιφάνεια -καθαρά για θέμα χρόνου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω το επόμενο έργο μου με το εφέ τσιμέντου, αν και σας έχω μια έκπληξη που προηγείται, σύντομα το υπόσχομαι!!!IMG_8878

 

 

3 Σχόλια

  1. Το οτι συνδιαζες το τσιμεντο με τα φυλλα χρυσου νομιζω απο μονο του κανει τα μονογραμματα σου ξεχωριστα!!πολυ πρωτοτυπη ιδεα κ με μοναδικο αποτελεσμα!!!τα πλαινα φαινονται σαν σφραγιδες κ εντυπωσιαστικα οταν διαβασα οτι ειναι χαρτοπετσετα!
    Παντα τυχερη να εισαι!

    • Ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Χαίρομαι που σου άρεσε, ήταν πολύ διασκεδαστική διαδικασία, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι την ιδέα τσιμέντο με χρυσό την πήρα από κόσμημα, που τυχαία είχα κάνει pin πρόσφατα!!!Μακάρι να είμαστε πάντα τυχερές σε αυτά που έχουν πιο μεγάλη σημασία στη ζωή και φυσικά στους διαγωνισμούς για υλικά χειροτεχνίας, χαχα!!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading