Κολιε μακραμε με φυλλαρακια και χαντρες

Αγαπώ τα κοσμήματα με την εξής σειρά προτεραιότητας, σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια και μετά οτιδήποτε άλλο – δαχτυλίδια, καρφίτσες κτλ. Στην αρχή η ιδέα του να φτιάξω κολιέ μακραμέ μου φαινόταν βουνό, λόγω του μεγέθους, αλλά και γιατί πίστευα ότι θα ήταν πιο πολύπλοκο, λάθος. Στην πραγματικότητα και τα δυο κολιέ που έχω φτιάξει ήταν πιο εύκολα από κάποια βραχιόλια. Βέβαια στο μόνο που δεν έπεσα έξω ήταν το μέγεθός, που στο συγκεκριμένο κολιέ είχε επιπτώσεις, στα δάχτυλα και στα χέρια μου που πονάνε. Δεν είναι καθόλου δύσκολη πλέξη, αλλά δεν θα το πρότεινα σε αρχάριους, απλά θέλει επιμονή και κουράγιο, που το βρίσκεις φτιάχνοντας το, γιατί απλά το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο. Η επιλογή μου να βάλω μακραμέ κλωστή 0,7mm και στα δύο κολιέ- αυτό που έφτιαξα και αυτό που φτιάχνω- βασίστηκε στην χάντρα που είχα, και ήθελα να χρησιμοποιήσω. Αυτό που έχω τελειώσει και το βλέπετε στις φωτογραφίες ολόκληρο ήθελα να το κάνω σετ με το βραχιόλι που έχει την ίδια πλέξη- κι ας πιστεύω ότι αυτά τα δύο είναι πολύ πληθωρικά για να φορεθούν εύκολα μαζί.Θα κάνω σίγουρα και τρίτο κολιέ, απλά ακόμα δεν έχω τελειώσει το δεύτερο και επειδή η κίνηση είναι ίδια για όλο το κολιέ κάποια σημεία των δαχτύλων μου πονάνε, από την τριβή της κλωστής.

2 Σχόλια

  1. Κι εγώ το προσπαθώ αυτό το σχέδιο, αλλά έχει 2 μήνες που με εκνεύρισε και το άφησα στην άκρη.. πόσες φορές να το προχωρήσεις, να το χαλάσεις και φτου κι απ’ την αρχή..με ενοχλεί ο τρόπος που στήνεται, που στρώνει, που δεν καμπυλώνει για να κάθεται γλυκά γύρω από το λαιμό.. τα δικά σου όμως είναι πολύ όμορφα, συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα και το κουράγιο σου.. (τα δαχτυλάκια είναι πολύ πονεμένη ιστορία…)

    • Επειδή δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει γενικά, προσπάθησε να δουλεύεις με αρκετές καρφίτσες, θα σε βοηθήσει να οδηγείς την κλωστή εκεί που θες εσύ. Αν σου δείξω το κόλπο είναι πραγματικά εύκολο, απλά είναι αυτό που έλεγα για τις λεπτομέρειες που μπορεί κάποιος να σου δείξει, ενώ το βίντεο απλά τα κάνει όλα να φαίνονται παιχνιδάκι. Στείλε μου μήνυμα είτε εδώ είτε στο facebook να σε βοηθήσω αν το ξαναπιάσεις και δεν σου βγει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading