Θαλασσινη λαμπαδα και λαμπαδοκουτο με decoupage

Στιγμές σαν και αυτή χαίρομαι απίστευτα που μπορώ να μοιραστώ κάτι που έφτιαξα, γιατί πραγματικά νιώθω περήφανη για το αποτέλεσμα. Το πόσο αγαπώ τον σύντροφο της ζωής μου το έχετε καταλάβει όλοι, οπότε έπρεπε να φτιάξω μια λαμπάδα ιδιαίτερη, που να σημαίνει κάτι για εμάς. Κομμάτι του περσινού μας ταξιδιού στην Αμερική ήταν και κάποιες μέρες στο  Myrtle Beach, South Carolina, από όπου και μαζέψαμε πολλά κοχύλια, μέρος των οποίων φέραμε ως αναμνηστικό από τον Ατλαντικό ωκεανό. Λόγω της μεγάλης αγάπης του Σπύρου για την θάλασσα το θέμα της λαμπάδας ήταν σχεδόν μονόδρομος, το οποίο ενίσχυσε η σκέψη να εντάξω μια ανάμνηση στο αντικείμενο, δίνοντας του συγχρόνως συναισθηματική αξία. Διάλεξα λοιπόν ένα φάρο,ως το κεντρικό μου στοιχείο, γιατί στόλιζε ωραία την λαμπάδα, αλλά και γιατί ήταν στο σωστό μέγεθός. Τύλιξα την λαμπάδα- στην οποία είχα βάλει κόλλα- με σχοινί σε φυσικό χρώμα, το οποίο μετά πέρασα ελαφριά με primer, εκτός από τα σημεία που θα έκανα decoupage, τα οποία σχεδόν έκανα λευκά. Κόλλησα τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας και όταν στέγνωσαν τα πέρασα – μόνο αυτά – δύο χέρια βερνίκι. Στη συνέχεια κόλλησα και τα κοχύλια- τα οποία σε σημεία τα πέρασα πολύ ελαφριά με primer- και τις διακοσμητικές μπαλίτσες. Με mist σε μπλε, χρωμάτισα την λαμπάδα ψεκάζοντας και σκουπίζοντας συγχρόνως με ένα μωρομάντηλο, όπου ήθελα να αφήσω φως -λευκό- αλλά και για να μην λερώσω το decoupage. Την ίδια περίπου διαδικασία ακολούθησα και στο λαμπαδόκουτο με βασική διαφορά ότι το χρώμα το άπλωσα με ένα πινέλο βεντάλια για να το βοηθήσω να κάνει νερά.Φυσικά στο λαμπαδόκουτο που το επιτρέπει η επιφάνεια έκανα και stencil με πάστα- πριν χρωματίσω εννοείται-, στην πάνω επιφάνεια είναι το tcw454 Speciments από The Crafters Workshop και στα πλαϊνά το σχοινάκι – για να παραπέμπει στην λαμπάδα- είναι της Martha Stewart το 32257 Nautical Study. Τέλος έκανα το εφέ των σελίδων βιβλίου στο βαθύ κομμάτι του κουτιού- και ας μη είναι σαν βιβλίο- γιατί πιστεύω ότι παρόλα αυτά του ταίριαζε. Το κουτί που χρησιμοποίησα είναι χάρτινο και το είχαμε από παλιότερη λαμπάδα, δεν πετάμε τίποτα- σχεδόν δε ζω και σε αποθήκη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

2 Σχόλια

  1. Δικαιως εισαι περηφανη για το αποτελεσμα!!!!ειναι εκπληκτικο!!!κ ουτε που φαινεται οτι το κουτι ειναι χαρτινο!

  2. Ευχαριστώ πολύ!!!!Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτά τα κουτιά έχουν ενσωματωμένη την κορδελίτσα και μου λερώθηκε λίγο, άλλη φορά όμως θα την ντύσω με λίγη χαρτοταινία πρώτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading