Καλο μηνα και Καλα Χριστουγεννα, με χριστουγεννιατικη μπαλα για το δεντρο

Εντάξει επιτέλους στολίσαμε!Τι εννοείτε είναι ακόμα νωρίς? Σήμερα μπήκε Δεκέμβρης ,χειμώνιασε και κάπως πρέπει να αμυνθούμε. Κρύο, λιγότερος ήλιος, πιο πολλές ώρες στο σπίτι και είναι και η θέρμανση, κάπως πρέπει να ζεστάνουμε το σώμα αλλά και την ψυχή μας.

Για να κρατιέμαι σε εγρήγορση -για να ζεσταίνομαι- φτιάχνω μπαλίτσες. Εντάξει δικαιολογία ψάχνω για να φτιάχνω κάτι.Πρώτη μπαλίτσα λοιπόν που τέλειωσε, απλή, πήρα μια χαρτοπετσέτα που είχε αυτά τα τέσσερα στοιχεία (κοριτσάκι, αγοράκι, καρδιά και δέντρο) και επειδή γενικά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τις χαρτοπετσέτες ως έχουν το σχέδιο, τα έκοψα.Χώρισα την μπάλα από φελιζόλ -την οποία είχα περάσει καλά με γυαλόχαρτο και βάψει με αστάρι(primer)- σε τέσσερα μέρη με το κορδονάκι μου, το οποίο κόλλησα με κόλλα, όπως και τα μοτίβα μου εναλλάξ(κοριτσάκι, δεντράκι, αγοράκι, καρδούλα). Πέρασα με βερνίκι και με κόκκινο μεταλλικό χρώμα έκανα τελίτσες -δεν χρειάζεται να είναι τέλειες- μόνο γύρω από τα δύο μοτίβα για να μην βαρύνω πολύ το αποτέλεσμα. Έκοψα δύο κύκλους κόκκινου φελτ που κάλυψαν το κορδονάκι αλλά μείωσαν και το πολύ λευκό καδράροντας τα μοτίβα και τέλος κόλλησα το κορδονάκι μου για να κρεμάω την μπάλα.Εύκολο και γλυκούλι!!!Καλές γιορτές να έχουμε και καλό χειμώνα!!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Craftmaker

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading