Μακραμε/Macrame

Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η πρώτη φορά που είδα μακραμέ, αλλά το ερωτεύτικα αμέσως και πάντα έψαχνα τρόπο να μάθω. Πως μπορώ να μάθω, που, αλλά και τι είναι το μακραμέ θα προσπαθήσω να σας τα πω όσο πιο σύντομα μπορώ.

Ναι το ξέρω υπάρχουν άπειρα βιντεάκια στο you tube, αλλά αν δεν έχεις κάποιον να βοηθήσει όταν κολλήσεις τι κάνεις? Μέτα από αρκετό ψάξιμο, βρήκα ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας,που πληρώνεις τα υλικά και τα μαθήματα είναι δωρεάν.(Δεν θα σας πω το κατάστημα για να μην κάνω διαφήμιση, αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, μου στέλνει μήνυμα.)Τα υπέρ είναι ότι μπορείς να πεις ότι διαχειρίζεσαι το κόστος, το κάθε μάθημα δεν υπερβαίνει ποτέ τα 10 ευρώ και φυσικά δεν δεσμεύεσαι για κάτι, αν δεν σου αρέσει σταματάς. Τα κατά αν και δεν είναι τόσο, πολλά άτομα άρα και λίγος χρόνος να σου διαθέσει η γλυκύτατη και εξυπηρετικότατη δασκάλα μας, όμως η μια βοηθάει την άλλη και έτσι δημιουργούνται παρέες και περνάει ευχάριστα η ώρα. Το πραγματικό πρόβλημα, ότι λόγο μεγάλης ζήτησης δεν βρίσκεις πάντα θέση, για την μέρα που θες, καθώς αυτές πολλές φορές έχουν κλείσει πολύ νωρίτερα.

Εναλλακτικές: Υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα που κάνουν σεμινάρια, άλλα σε πακέτα μηνών και άλλα μεμονωμένα, φυσικά ο  περιορισμός των ατόμων αυξάνει το κόστος, προσοχή όμως τις περισσότερες φορές στην τιμή περιλαμβάνονται τα υλικά, άρα μπορεί να έρχεται πάνω κάτω στα ίδια. Φυσικά υπάρχει και το you tube , αγαπημένο  https://www.youtube.com/user/macrameschool που όμως θα πρότεινα να δοκιμάσετε αφού έχετε κάνει μαθήματα, καθώς υπάρχουν λεπτομέρειες και κόλπα που δεν θα τα βρείτε στα βίντεο, όπως προσοχή θέλουν και τα μέτρα που δίνουν για τις κλωστές, από προσωπική πείρα και όχι μόνο, είναι μικρότερα συνήθως.

Το μακραμέ είναι κόμποι κυρίως, πληροφορίες για την ιστορία του και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε σε αυτό το κατατοπιστικότατο blog, http://plekoapotinarxi.blogspot.gr/p/blog-page_3168.html.

Το μόνο που έχω να προσθέσω, αν έχετε υπομονή, καλή όραση, δυνατή πλάτη και χέρια, θα το λατρέψετε. Ναι είναι κουραστικό, ναι ζαλιζόμουν την πρώτη εβδομάδα, αλλά η μαγεία του να φτιάχνεις κάτι μοναδικό με τα χέρια σου,του γούστου σου, να το φοράς και να περιφανεύεσαι κάθε φορά που σε ρωτάνε, Αξεπέραστη!!!

Υ.Γ. Στην φωτογραφία βλέπεται βραχιολάκια που έφτιαξα με τον βασικό κόμπο, σε διαφορετικά χρώματα. Δεν θα γράφω κάθε φορά τόσα πολλά μην γκρινιάζετε…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: